Loopgroep Runningnow
Hardloop en groepstraining op maat

Hardlopen in Haarlem, Bloemendaal, Overveen en omstreken

Hardlopen in Haarlem? Lekker buiten sporten, je gezondheid verbeteren en ondertussen genieten van al het moois dat Haarlem, Overveen, Bloemendaal te bieden heeft? Of loop je al jaren, maar lijkt het je leuk om onder begeleiding van een trainer je prestaties te verbeteren en nieuwe doelen te bereiken? Dan ben je meer dan welkom om een keer mee te trainen met runningnow.

Beginnen met hardlopen in Haarlem, Overveen, Bloemendaal en omgeving of voor gevorderde:

Haarlem kent veel hardloopclubs. Dat is handig als je wel wat groepsdruk kunt gebruiken of op professioneel niveau wilt trainen, maar zo’n ruim aanbod maakt het kiezen van de juiste hardloopclub niet gemakkelijk. Het beste advies: Een gratis proefles Bij ons kun je altijd een keer meetrainen. Kosteloos en vrijblijvend natuurlijk. Schrijf je hier in voor een proeftraining.

Samen hardlopen in Haarlem, Bloemendaal, Overveen en omgeving

Elke hardloper is uniek. Bij de loopgroep van runningnow krijgt iedere hardloper daarom de persoonlijke begeleiding die nodig is om realistische doelen te stellen en deze te bereiken, ongeacht het startniveau. Hoe wij dit doen? Bekijk onze trainingsmethoden en kosten. 

Samen hardlopen helpt je niet alleen je doelen te bereiken, maar is ook gezelliger. Haarlem kent vele mooie hardlooproutes. De meeste van onze trainingen starten vanuit sportcomplex Tetterode in Overveen. Vanuit deze locatie kunnen wij ervoor kiezen om de trainingen te doen bij het Wed of een andere locatie in de Kennemerduinen. Na afloop van de training is er (desgewenst) altijd de mogelijkheid om de training te evalueren of gewoon even na te praten.

ALS EEN HINDE DOOR HET BOS

Goudgele bladeren, een frisse dennengeur en een aangename temperatuur. In de herfst is er geen betere omgeving om in hard te lopen dan het bos. Geen verkeerslichten die je dwingen te stoppen en geraas van auto’s om je heen. Lopen in het bos geeft het ultieme vrijheidsgevoel.

Of boswandelaars raar opkijken wanneer ze Theo van Maanen met behoorlijke snelheid voorbij zien komen lopen met een boomstronk in zijn handen? Zou best kunnen, maar eerlijk gezegd zal het de 54-jarige loopfanaat worst wezen. “Kijk, hardlopen in het bos leent zich goed voor spontane spelvormen. Zoek eens een parcours uit waarbij je onder een paar laaghangende takken moet lopen. Of pak een stuk hout en loop daar een meter of honderd mee. Een goede krachttraining en nog gratis ook. Ik vind het in elk geval leuker dan thuis of in de sportschool aan de gewichten hangen.” 

Theo is eigenaar van Run2Day Nijmegen en mede-eigenaar van Run2Day Arnhem.  Zelf loopt hij één keer in de week hard, liefst in een bosrijke en heuvelachtige omgeving. “Hardlopen in een stad of dorp betekent voor mij lawaai, stress, geraas en getoeter. En daar heb ik een hekel aan. Ik wil me vrij voelen, dus heb ik een sterke voorkeur voor het bos. Of beter: de natuur. Ik houd van ruig en gevarieerd terrein. Neem de Lunterse Berg vlakbij mijn woonplaats Barneveld. Naast bos zitten daar ook heuvelachtige stukken met mul zand tussen: ideaal om eens wat anders dan anders te doen. Soms laat ik mijn cursisten op handen en voeten naar beneden gaan. Afzien, maar allerminst saai.” (bron: run 2 day Arnhem)

Lopen op de 10 mooiste plekken van Nederland:

Kennemerduinen (bron: Runnersworld)

Misschien wel het mooiste duinlandschap van Nederland: het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, bij Bloemendaal. Ook de vogels (honderd soorten) en vlinders (twintig soorten) komen er graag. En planten als parnassia, duizendguldenkruid en orchidee.

Heb je nog een vraag? Dan kun je ons altijd mailen, bellen of appen of neem contact op doormiddel van ons contactformulier.

E-mailen
Bellen