Loopgroep Runningnow
Hardloop en groepstraining op maat

Hardlopen is gezond:

Hardlopen is gezond! Recente onderzoeken onderstrepen weer waarom hardlopen zo gezond is. Maar let op: er is ook te veel van het goede. Er is geen makkelijker vorm van sporten dan rennen. Even een half uurtje en je hebt je beweging weer gehad. Je hebt niet veel meer nodig dan een paar goede schoenen en het kan overal waar en wanneer je maar wilt. Nederlanders rennen ook graag, het is volgens het CBS de derde populairste sport in ons land (na fitness en zwemmen). 

Voor bedrijven is hardlopen ook een van de makkelijkste vormen van beweging om onder hun werknemers te stimuleren. Het vraagt tenslotte om niet veel meer dan de installatie van een douche en een plek om je om te kleden. En dat half uurtje joggen tijdens lunchtijd kan misschien net even die extra energie, scherpte of frisse ideeën opleveren die gedurende de dag nodig zijn.  

Runningnow personal training en small group trainingen:

Loopgroep runningnow traint minimaal eens per week .De trainingen duren ongeveer 90 minuten en beginnen altijd met een goede warming-up. Daarbij wordt er aandacht besteed aan rekken, dynamische oefeningen, loopscholing en blessurepreventie.

Na de warming-up begint de kerntraining, welke als thema snelheid, kracht of uithoudingsvermogen heeft. Bij de kerntraining past de trainer het trainingsniveau individueel aan, zodat de trainingen voor iedereen uitdagend zijn. Een kerntraining kan bijvoorbeeld  een interval training of duurloop zijn. Professionele begeleiding kan alleen gegarandeerd worden als de groepen niet te groot zijn. Bij Runningnow zal je daarom nooit groepen groter dan 15 lopers vinden. Klik hier voor de locatie en traningstijden.

Iedere training eindigt met een gezamelijke cooling-down, om het lichaam en alle spieren die zijn gebruikt weer langzaam tot rust te brengen.

Realistische doelen stellen en waarmaken dmv een personal trainer

Of je nou een beginnend hardloper bent en 4 km achter elkaar wil kunnen hardlopen, of een gevorderd hardloper die zijn/haar PR op de 5km, 10km of (halve) marathon wil verbeteren, bespreek je doel met je trainer en ga samen aan de slag om dat doel te bereiken.

Een fitter lichaam?

Natuurlijk kun je ook als doel hebben je algehele gezondheid te verbeteren en een fitter lichaam te krijgen. Ook aan die doelen worden de kerntrainingen aangepast.

Heb je bijvoorbeeld vetverbranding als doel? Dan is het niet noodzakelijk om je lichaam 75 minuten lang op een ontzettend hoge intensiteit tot het uiterste te dwingen. Vetverbranding kan namelijk ook (en misschien zelfs wel beter) gerealiseerd worden door een duurtraining op een relatief laag tempo, waarbij de hartslag niet te hoog oploopt en het aerobe uithoudingsvermogen wordt aangesproken. Niet alleen neemt het aantal haarvaatjes in je lichaam op deze manier toe, je kunt ook nog sociaal contact onderhouden met je medesporters. Deze wijze van trainen wordt doorgaans langer volgehouden en leidt daarom vaker tot het behalen van de gestelde doelen. 

Ben je na bovenstaande informatie zin om mee te trainen? Volg dan onze gratis proefles!

KOSTEN Personal training of small group training Runningnow:

  • Proefles gratis aanmelden via het formulier op de website.
  • Personal training € 15 - per maand per persoon!
E-mailen
Bellen