Loopgroep Runningnow
Hardloop en groepstraining op maat

Rennen in Haarlem, Bloemendaal, Overveen en omstreken:

Rennen in Haarlem, Bloemendaal, Overveen en omstreken! Dat is heerlijke een super mooie omgeving, wat wil je nog meer! Een gezonde geest huist in een gezond lichaam, dat weten we allemaal. Maar soms kost het wel wat moeite om van de bank af te komen. Daarom onderstaand tien redenen om snel in je hardloopschoenen aan te trekken:

1. Verbeter je denk vermogen

Niet alleen je spieren, maar ook je hersenen zijn gebaat bij regelmatig sporten. Onderzoekers moeten de exacte reden nog aantonen, maar mogelijk bevordert intensieve lichaamsbeweging de bloedsomloop. Zo komt er dus ook meer zuurstof in je hersenen en dat is goed. Letterlijk een gezonde - of scherpe - geest in een gezond lichaam dus.

2. Meer zin in seks 

Als je hardloopt, word je ook actiever in bed. Dat bleek niet alleen uit onderzoek, maar het is ook logisch te verklaren. Hardlopers zijn immers sneller tevreden met hun lichaam.

3. Gezonde zwangerschap

Vrouwen die sporten tijdens de zwangerschap hebben minder kans op zwangerschapskwalen, zoals: 

 • zwangerschapsdiabetes
 • bloedarmoede
 • spataderen
 • dikke handen plus voeten
 • vermoeidheid
 • slechte nachtrust
 • constipatie

4.Geef hartziekten geen kans

Hardlopen heeft effect op de belangrijkste oorzaken van hartaandoeningen.

 • Het verlaagt de bloeddruk.
 • Vermindert de kans op diabetes.
 • Vermindert het cholesterolgehalte.
 • Vermindert overtollig vet.
 • Vermindert de kans op aderverkalking.

5.PMS en menstruatiepijn

Drie maanden lang regelmatig sporten vermindert premenstruele pijnen. Dit komt onder andere door het vrijkomen van de stof endorfine. Het verzacht de pijn en het geeft een euforisch gevoel. Nog een leuk weetje: wanneer je tijdens de laatste fase van de menstruatiecyclus beweegt, verbrand je meer vet én kun je langer hardlopen zonder moe te worden.

6.Vet verbranden

Met hardlopen verbrand je meer calorieën dan met de meeste andere activiteiten. Maar dat is niet de enige manier om op gewicht te blijven. Je spiermassa neemt toe en je hoeveelheid vet vermindert. Spieren hebben namelijk meer calorieën nodig.

 • 450 gram vet heeft twee tot drie kilocalorieën nodig om te functioneren.
 • 450 gram spieren hebben 35 tot 45 kilocalorieën nodig om te functioneren.

 7.Tevreden met je lichaam 

Uit onderzoek blijkt dat je door te bewegen een positiever lichaamsbeeld en meer zelfvertrouwen krijgt. Je gaat je lichaam op een andere manier bekijken. In plaats van hoe het eruit ziet, ga je ook kijken wat het allemaal kan. En daardoor sta je tevreden voor de spiegel.

8.Minder stress en zorgen

Door hard te lopen, maakt je lichaam onder andere endorfine aan. Dat is een stof die je een euforisch gevoel geeft, waardoor je beter tegen stress en zorgen kunt.

9.Bevrijd jezelf van dipjes

Talloze onderzoeken wezen uit dat hardlopen depressieve gevoelens kan verminderen. Je lichaam maakt tijdens het hardlopen fenyletylamine aan. Als gevolg van de inspanningen stijgt het gehalte van deze stof snel.

Voor het beste resultaat is het verstandig om regelmatig 20 à 30 minuten aan een vorm van inspanning te doen op 70 procent van je vermogen. Dat is nu juist wat je met hardlopen bereikt!

10.Houd je botten gezond

De dichtheid van je botten neemt na je dertigste af, hierdoor worden ze steeds brozer. Hardlopen kan je helpen dit tegen te gaan. Om sterk te worden en te blijven, moeten botten belast worden. Doe een activiteit waarbij je botten je gewicht dragen. Hardlopen kan hier goed bij helpen!

Wil je is met ons gratis mee trainen? meld je dan vandaag nog een voor een gratis proefles!

E-mailen
Bellen