Loopgroep Runningnow
Hardloop en groepstraining op maat

Hardlopen opbouwen:

Hardlopen opbouwen. Dat is zeer belangrijk! Nog een voordeel van hardlopen. Je kan zelf je eigen tempo bepalen. Dit is ook heel belangrijk. Wanneer je te fanatiek begint is het lastig om het goed vol te houden, vraag je teveel van je lichaam (wat om problemen vragen is) en stel je jezelf alleen maar teleur. Bouw het liever rustig op, ga voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Op deze manier zal je conditie toenemen, je uithoudingsvermogen wordt beter en zal je snel genoeg ook zichtbaar resultaat zien aan je lichaam. Bovendien kan je lichaam, zoals je spieren en gewrichten ook wennen aan deze nieuwe vorm van bewegen.

Realistische doelen stellen en waarmaken

Of je nou een beginnend hardloper bent en 4 km achter elkaar wil kunnen hardlopen, of een gevorderd hardloper die zijn/haar PR op de 5km, 10km of (halve) marathon wil verbeteren, bespreek je doel met je trainer en ga samen aan de slag om dat doel te bereiken. Hardlopen moet je opbouwen en dit kun je samen met de loopgroep en trainer bereiken!

Een fitter lichaam?

Natuurlijk kun je ook als doel hebben je algehele gezondheid te verbeteren en een fitter lichaam te krijgen. Ook aan die doelen worden de kerntrainingen aangepast.

Heb je bijvoorbeeld vetverbranding als doel? Dan is het niet noodzakelijk om je lichaam 75 minuten lang op een ontzettend hoge intensiteit tot het uiterste te dwingen. Vetverbranding kan namelijk ook (en misschien zelfs wel beter) gerealiseerd worden door een duurtraining op een relatief laag tempo, waarbij de hartslag niet te hoog oploopt en het aerobe uithoudingsvermogen wordt aangesproken. Niet alleen neemt het aantal haarvaatjes in je lichaam op deze manier toe, je kunt ook nog sociaal contact onderhouden met je medesporters. Deze wijze van trainen wordt doorgaans langer volgehouden en leidt daarom vaker tot het behalen van de gestelde doelen.

Ben je na bovenstaande informatie zin om mee te trainen? Volg dan onze gratis proefles!

E-mailen
Bellen