Loopgroep Runningnow
Hardloop en groepstraining op maat

Hardloopschema:

Hardloopschema nodig? Bij loopgroep runningnow krijgt iedere loper een eigen hardloopschema. Aan de hand van dit hardloopschema kan gezamenlijk of individueel toegewerkt worden naar een gesteld doel. De loopschema's zijn opbouwend wat wil zeggen: Met stappen werken en niet te snel gaan. Elke week evalueren wij de trainingen en gestelde doelen en kunnen deze aangepast worden indien nodig.

Realistische doelen stellen en waarmaken mbv een hardloopschema

Of je nou een beginnend hardloper bent en 4 km achter elkaar wil kunnen hardlopen, of een gevorderd hardloper die zijn/haar PR op de 5km, 10km of (halve) marathon wil verbeteren, bespreek je doel met je trainer en ga samen aan de slag om dat doel te bereiken. Het is mogelijk om gezamenlijk met de trainer een loopschema op te maken zodat de doelen gehaald worden.

In de hardloopschema's zijn interval trainingen verwerkt, duurlopen en de eigen training met de personal trainer. Hierdoor heb je een duidelijk overzicht van hoe en wat. Ook staat erbij geschreven welk doel je hebt en hoe je die moet halen. 

Een fitter lichaam?

Natuurlijk kun je ook als doel hebben je algehele gezondheid te verbeteren en een fitter lichaam te krijgen. Ook aan die doelen worden de kerntrainingen aangepast.

Heb je bijvoorbeeld vetverbranding als doel? Dan is het niet noodzakelijk om je lichaam 75 minuten lang op een ontzettend hoge intensiteit tot het uiterste te dwingen. Vetverbranding kan namelijk ook (en misschien zelfs wel beter) gerealiseerd worden door een duurtraining op een relatief laag tempo, waarbij de hartslag niet te hoog oploopt en het aerobe uithoudingsvermogen wordt aangesproken. Niet alleen neemt het aantal haarvaatjes in je lichaam op deze manier toe, je kunt ook nog sociaal contact onderhouden met je medesporters. Deze wijze van trainen wordt doorgaans langer volgehouden en leidt daarom vaker tot het behalen van de gestelde doelen.

Ben je na bovenstaande informatie zin om mee te trainen? Volg dan onze gratis proefles!

E-mailen
Bellen