Your SEO optimized title
Loopgroep Runningnow
Personal en smallgroup training voor Haarlem en omstreken.

Loopgroep Overveen

Bij runningnow is het mogelijk om een personal training te volgen of mee te trainen met onze loopgroep Overveen (smallgroup training). Deze groep bestaat uit maximaal 6 mensen per training. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat de kwaliteit niet ten koste gaat door de grootte van de groep. En heeft de trainer het overzicht en focus op jouw als loper in plaats van iedereen een beetje. 

Loopgroep trainingen:

Onze trainingen starten altijd met een gezamenlijk praatje, gevolgd door een stukje lopen. Daarna een gezamenlijke warming up met vervolgens de Loopscholing en looptechniek. Hier ligt elke training de meeste focus op. Hierna volgen wij het hoofdprogramma: dat kan de 1ne week interval training zijn, de andere week kan dat een heuveltraining zijn of een duurloop. Zodra wij in de buurt van de begin plek terug zijn volgt er een gezamenlijke cooling down. 

Onze trainingen beginnen met een gezamenlijke warming up waarbij het rekken en strekken centraal staat.

Vervolgens wordt er gewerkt aan de loopscholing waarbij er gelet wordt op houding en techniek.

Daarna kan er gekozen worden voor een duurloop, interval of heuveltraining.

Alle trainingen worden afgesloten met een gezamenlijke cooling down waarbij rekken en strekken na de workouts (training) de spieren weer relaxed maken. Wil je een keer meetrainen? meld je dan aan voor onze gratis proefles

Waarom moet je voor runningnow kiezen en niet voor een andere loopgroep?

 • Je traint mee met een gezellige groep en een gedreven trainer die het beste in je naar boven wilt halen.
 • Je traint met maximaal 6 mensen in een groep en krijgt daardoor meer begleiding en ondersteuning.
 • Door betere begleiding heb je minder kans op blessures en je zult hierdoor sneller vorderingen maken in je lopen.
 • Tijdens de training ligt de focus op de looptechniek en je zult hierdoor merken dat je makkelijker rent.
 • Je krijgt bij Runningnow een loopschema op maat gemaakt. 
 • Elke week krijg je tips en tricks bij je op maat gemaakte loopschema opgestuurd.
 •  Je traint in een super mooie omgeving, op een wisselend pacours.
 • Naast de loopgroep is het ook mogelijk om personal training te volgen als je net dat stukje extra begleiding nodig hebt.  

Wil je met ons meetrainen? Meld je dan aan voor onze gratis proefles!

De trainingsgroepen van Runningnow richten zich op de volgende groepen: 

 • Beginnen met hardlopen
 • Lopers die hun loopstijl willen verbeteren.
 • Lopers die een stok achter de deur willen hebben.
 • Gevorderde lopers met een tijdsdoel
 • Mensen die weer fit willen worden (blessure hebben gehad)
 • Mensen die willen afvallen of hun conditie willen verbeteren.
 • Mensen die van een 5 naar een 10 km willen of door willen trainen van een 10 naar een halve marathon, of van een halve marathon naar een marathon.
 • Mensen die bij het trainen voor een afstand ondersteuning zoeken om hun doel te halen.
 • Mensen die ondersteuning nodig hebben bij looptechniek / warming up / cooling down..

Wat zijn onze tarieven?

Personal training:

 • €5 per training.

Small group training:

 • €12,50 per maand onbeperkt meetrainen.

Wanneer is smallgroup training mogelijk?

Donderdag avond:
Groep 1. Donderdag avond om 19.30 verzamelen wij bij de tetterode hal in overveen. Voor deze groep geld maximaal 6 personen. We komen dan rond 20.45-21.00 weer terug bij de hal. Voor deze training is het mogelijk om een bak koffie te drinken binnen in de tetterode hal indien gewenst. Meld je hier aan voor een gratis proefles!

Zaterdag ochtend:

Groep 1. zaterdag ochtend om 9.30 verzamelen wij bij de tetterode hal in overveen. Voor deze groep geld maximaal 6 personen. We komen dan rond 10.45-11.00 weer terug bij de hal. Voor deze training is het mogelijk om een bak koffie te drinken binnen in de tetterode hal indien gewenst. Meld je hier aan voor een gratis proefles!

Zondag ochtend:

Groep 1. Zondag ochtend om 9.30 verzamelen wij bij de tetterode hal in overveen. Voor deze groep geld maximaal 6 personen. We komen dan rond 10.45-11.00 weer terug bij de hal. Voor deze training is het mogelijk om een bak koffie te drinken binnen in de tetterode hal indien gewenst. Meld je hier aan voor een gratis proefles!

Groep 2. Zondag ochtend om 11.00 verzamelen wij bij de tetterode hal in overveen. Voor deze groep geld maximaal 6 personen. We komen dan rond 12.15-12:30 weer terug bij de hal. Voor deze training is het mogelijk om een bak koffie te drinken binnen in de tetterode hal indien gewenst. Meld je hier aan voor een gratis proefles!

Indien gewenst is het mogelijk om alleen met de trainer samen te trainen.

Klik hier om je aan te melden!

Lopen op de 10 mooiste plekken van Nederland:

Kennemerduinen (bron: Runnersworld)
Misschien wel het mooiste duinlandschap van Nederland: het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, bij Bloemendaal. Ook de vogels (honderd soorten) en vlinders (twintig soorten) komen er graag. En planten als parnassia, duizendguldenkruid en orchidee.

Heb je nog een vraag? Dan kun je ons altijd mailen, bellen of appen of neem contact op doormiddel van ons contactformulier. Wil je je aanmelden voor een gratis proefles meld je dan hier aan!

Hardlopen in Overveen voor beginners en gevorderden

Haarlem kent veel hardloopclubs. Dat is handig als je wel wat groepsdruk kunt gebruiken of op professioneel niveau wilt trainen, maar zo’n ruim aanbod maakt het kiezen van de juiste hardloopclub niet gemakkelijk. Het beste advies: Een gratis proefles Bij ons kun je altijd een keer meetrainen. Kosteloos en vrijblijvend natuurlijk. Schrijf je hier in voor een proeftraining.

Samen hardlopen in Overveen en omgeving, hardlopen is gezond!

Elke hardloper is uniek. Bij de loopgroep van runningnow krijgt iedere hardloper daarom de persoonlijke begeleiding die nodig is om realistische doelen te stellen en deze te bereiken, ongeacht het startniveau. Hoe wij dit doen? Bekijk onze trainingsmethoden en kosten. 

Samen hardlopen helpt je niet alleen je doelen te bereiken, maar is ook gezelliger. Haarlem kent vele mooie hardlooproutes. De meeste van onze trainingen starten vanuit sportcomplex Tetterode in Overveen. Vanuit deze locatie kunnen wij ervoor kiezen om de trainingen te doen bij het Wed of een andere locatie in de Kennemerduinen. Na afloop van de training is er (desgewenst) altijd de mogelijkheid om de training te evalueren of gewoon even na te praten.

Loskomen van je werk door hardlopen

"Daarnaast kun je loskomen van je werk", zegt De Vries. "Je denkt er minder aan. Het leegmaken van je hoofd doorbreekt je stressproces tijdelijk, zodat je geestelijk weer op adem komt." Iedere student in de hardloopgroep zei dan ook los te komen van zijn studie. Zij waren na afloop van de zes weken looptraining minder vermoeid, minder gestresst en hadden meer energie.

Toch blijft deze uitleg van de veronderstelde werking bij aannames. Loskomen van werk, het hoofd leegmaken: wetenschappers drukken dat maar moeilijk uit in cijfers. Zelfs het bèta-endorfine-verhaal over de runner's high is een aanname. De stofjes zijn amper onderzocht bij mensen. Wel veel bij ratten, waar ze een positief effect lijken te hebben. Het wordt vaak als eerste reden genoemd in populaire artikelen. Maar geen enkele proefpersoon heeft een hersenscanner op zijn hoofd gehad terwijl hij een blokje om jogde. Het aandeel van de endorfines blijft, hoe aannemelijk ook, in nevelen gehuld.

Heb je nog een vraag? Dan kun je ons altijd mailen, bellen of appen of neem contact op doormiddel van ons contactformulier.

Wil je je aanmelden voor een gratis proefles meld je dan hier aan!