Loopgroep Runningnow
Hardloop en groepstraining op maat

Beginnen met hardlopen:

6 jaar geleden begon Runningnow als een project, een uitdaging,  een doel om lopers te ondersteunen. Ik doe dit nog steeds tot op de dag van vandaag met veel passie en liefde, het ondersteunen van lopers met zijn of haar doelen. Of je nou beginner bent of gevorderde bij Runningnow ben je welkom! Voor slechts €10,- per maand kun je onbeperkt bij ons meetrainen! Samen gaan we de uitdaging aan!  Onze loopgroep is voor beginners en gevorderden. Wacht daarom niet langer en boek een gratis proefles! 

Gratis proefles zonder verplichtingen:

In de regio van Haarlem heb je naar schatting 10 hardloopgroepen, de vraag die ik het meeste krijg is wat is het verschil tussen de hardloopgroepen?

Het 1ste verschil met de andere loopgroepen is het aanbod in trainingen. Bij Runningnow kun je kiezen uit 5 trainingsmomenten per week!Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag avond of zondag ochtend. Hierdoor kun jij je prive / werk goed combineren met het trainen bij een loopgroep. Ook heeft Runningnow geen stop of een 10 weken aanbod. Wij trainen het gehele jaar door!

Het 2de verschil is de groepsgroote en kwaliteit van de begleiding. Bij andere loopgroepen zijn de groepen te groot, hierdoor heeft de trainer geen oog voor jou als loper. En is de kans op blessure of langzamer stappen maken aanwezig. Ik vind persoonlijk het extreem belangrijk dat er naar de looptechniek en houding gekeken wordt tijdens de trainingen en ren bjna altijd mee. En hierbij geef ik tips en hints. Hierdoor zie ik de lopers stappen maken, wat mij als trainer extreem trots maakt. Ook ben ik bewust de enigste trainer omdat ikzelf het in de hand wil houden en de lopers wil begleiden. Bij ons zijn de loopgroepen klein waardoor ik mij kan focussen op de lopers.

Het 3de verschil is de prijs, ikzelf vind dat je niet aan een loopgroep moet verdienen. Iedereen moet de kans krijgen om de juiste begleiding  en ondersteuning te krijgen. Daarom is onze loopgroep de goekoopste loopgroep uit de regio. Voor slechts €15 euro per maand kun je bij ons onbeperkt meetrainen! (beginners)

Het laatste verschil met andere loopgroepen is een eigen loopschema op maat gemaakt. Bij andere loopgroepen krijg je een standaard loopschema die voor iedereen gelijk is. Ikzelf vind het belangrijk dat een loopschema voor iedereen verschillend is naar afstand, doel , tijd, snelheid en intensiteit. Ook moeten de schema's op de persoon afgestemd zijn. En bijgesteld moeten kunnen worden indien door wat voor omstandigheden het einddoel sneller of niet gehaald dreigt te worden. Ook persoonlijke begleiding is hierin essentieel. Of je nou een beginnende loper bent, 5, 10 of een halve of hele marathon wilt lopen. Ik kan je hierbij helpen! Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

Wil jij beginnen met hardlopen, maar weet je niet precies wat je hierbij nodig hebt? Hieronder leg ik het een en ander uit waarop je moet letten:

 1. Kan iedereen beginnen met hardlopen?

Iedereen kan hardlopen, beginnen met hardlopen is makkelijk, we zijn als mens tenslotte ‘gemaakt’ om te bewegen. Misschien zijn we door alle innovaties, die ons eigenlijk alleen maar uitnodigen minder te bewegen luier geworden. Maar 1 ding is zeker: hardlopen is een eenvoudige, laagdrempelige vorm van bewegen; gezond voor lichaam en geest. Je bent buiten, vaak op mooie plekken. Je komt thuis met rode wangen: van inspanning, maar vaak ook van plezier. Het kan wel voor de één iets moeilijker zijn dan voor de ander om te starten, je moet er wel de zin, de tijd en de motivatie voor hebben.

Het vereist best wel wat kennis om blessurevrij te kunnen hardlopen:

- Je moet weten welke trainingsopbouw je het beste kunt volgen.

- Welke warming up oefeningen en coolingdown heb je hiervoor nodig?

- Welke techniek of loopscholing is het beste voor je lichaam?

Daarom is het van essentieel belang dat je een goede begeleider zoekt die jou kan helpen bij het beginnen bij hardlopen! Samen kun je immers sneller stappen maken, en motiveer je elkaar om verder te gaan! Onze personal trainer van runningnow kan je hierbij helpen! Meld je vandaag nog aan voor nog geen €10 euro per maand. De 1ste proefles is gratis!  Meld je hier aan voor een gratis proefles!

2.Wat is het voordeel van een hardloopcursus of personal training?

Het grote voordeel van een hardloopbeginnerscursus zoals de personal training of small group training is dat deze juist gericht is op beginners. Er wordt hierbij veel aandacht besteed aan een verantwoorde trainingsopbouw en een advies op maat door een gekwalificeerde trainer, terwijl je je eventueel wel kunt optrekken aan de trainer of de groep met andere beginners. Want je zegt een hardloopsessie toch iets minder makkelijk af als je weet dat er een gezellige trainer en gezellige mensen op je staan te wachten dan als je in je eentje naar buiten moet. Daarnaast kent de trainer de mooiste routes en krijg je wekelijkse mail ondersteuning.

Zeg nou zelf: samen ergens naar toe werken is gewoon veel leuker! Dus zet je over je drempelvrees heen en maak een begin. Ga gewoon is eens een stukje hardlopen en je ziet om je heen dat heel veel andere mensen dat ook doen. Als je er moeite mee hebt dat andere mensen jou zien hardlopen, misschien hijgend met een hoofd als een tomaat, denk dan maar: ik loop! Ik doe het!

3.Hoe houd je hardlopen vol?

Kijk nog eens goed naar je doel. Stel jezelf doelen die je kunt verwezenlijken. Het mooiste doel dat je kunt stellen, is het maken van een begin. Want dat lukt altijd. Dit moet je dus niet doen: ‘Dit jaar moet ik tien kilometer kunnen lopen.’ Maar: ‘Dit jaar begin ik met hardlopen.’ Begin gewoon en je ziet wel waar het schip strandt. 

Ik realiseer me en ervaar dat soms ook zelf, dat het lastig kan zijn om de deur uit te gaan om te gaan sporten. Maar als je een afspraak met een loopmaatje of een hele groep loopmaatjes hebt, is het veel makkelijker om te gaan.

4. Wat heb je nodig?

Een gezonde dosis motivatie is je belangrijkste bagage. Daarnaast is het belangrijk goede hardloopschoenen te dragen die ondersteunen en  ze moeten lekker zitten. Het is voor een startende loper slim om bij een hardloopspeciaalzaak de eerste schoenen te kopen. Hier wordt extra aandacht besteed aan het type voet en afwikkelpatroon, door onder andere gebruik te maken van een videocamera waarmee je loopbeweging wordt opgenomen. Qua kleding is eveneens lekker zittend, enigszins vocht doorlatend (en sneldrogend) materiaal het beste. Kleed je goed na de weersomstandigheden, dit betekend niet te warm maar ook niet te koud!

Tot slot is een bepaalde mate van basisconditie zeer nuttig. Voor een startende hardloper betekent dit dat je in staat moet zijn een bepaalde afstand in aardig tot goed tempo wandelend te kunnen volbrengen.

Wil je beginnen met hardlopen en kun je wel wat hulp en gezelligheid gebruiken? Runningnow organiseert regelmatig de beginnerscursus  beginnen met rennen Op zondagochtenden staat de professionele trainer voor je klaar om je anderhalf uur lang mee de natuur in te nemen en je alles te vertellen over starten met hardlopen.  Na deze cursus kun je 20 tot 25 minuten hardlopen. Meld je vandaag nog een voor een gratis proefles!

Tips voor beginnen met hardlopen:

  • Loop met een maatje, of een trainingsgroepje om gemotiveerd te blijven en eventuele dipjes op te vangen.
  • Stretchen mag, maar hoeft volgens Otten niet. "Het heeft niet veel effect op de souplesse van de spieren, maar wel op de ontspanning. Als je gaat sprinten is stretchen wel essentieel."
  • Ga voor goede hardloopschoenen naar een winkel die hierin gespecialiseerd is zodat je passend advies krijgt.
  • Maak van te voren een hardloopplan, het liefst samen met een trainer, en stel niet te hoge doelen. Onthoud wel: een trainingsschema is een richtlijn en geen bijbel.
  • Als je veel zittend werk doet, zorg dan dat je niet te lang in dezelfde houding blijft zitten om verstijving van je spieren te voorkomen. Ga regelmatig een stukje lopen.
  • Gebruik geen hardloopapps zoals Evi. Dat zorgt er vaak voor dat je te snel gaat.
  • Bouw het rustig op. Begin eerst met een paar kilometer en als dat je gemakkelijk afgaat ren je vijf kilometer en vervolgens tien.
  • Kijk niet naar beneden terwijl je rent. Dat zorgt voor klachten in de nek, rug en schouders.
  • Luister naar je lichaam en bewaak altijd je eigen grens.
  • Loop met plezier!

Trainen Voorjaar en zomer 2024:

Doe zo vaak mee als je wilt, er zijn meer dan 6 trainingsmogelijkheden per week. Je kunt je altijd aan of afmelden bij trainingen. De trainingen gaan altijd door alleen bij extreem weer niet. Iedere training begint met een warming up, vervolgens een stuk inlopen en looptechniek oefeningen. (loopscholing)

Het hoofdprogramma van de training kan bestaan uit: Looptechniek, Interval training, heuvel training, vaartspel of duurloop. Bij het trainen voor een bepaald doel: zoals een 10km , halve marathon, marathon worden regelmatig aparte duurlopen georganiseerd. 

Tijdens de herfst en wintermaanden trainen we voornamelijk s'avonds in en rond Overveen en Bloemendaal. Op zaterdag of zondag overdag wel in de duinen / bossen.

Trainingstijden en dagen 2024:

Maandag 19:30 Parkeerplaats Tetterodehal, Overveen.

Dinsdag 19:30 Tetterodehal, Overveen of parkeerplaats gemeentehuis Bloemendaal.

Woensdag 19:30 Tetterodehal, Overveen parkeerplaats gemeentehuis Bloemendaal.

Donderdag 19:30 Tetterodehal, Overveen of parkeerplaats gemeentehuis Bloemendaal.

Vrijdag 19:30 Tetterodehal, Overveen of parkeerplaats gemeentehuis Bloemendaal.

Zaterdag / Zondag 9:15 Parkeerplaats Tetterodehal, Overveen.

Wil je een keer gratis meetrainen met onze loopgroep? Meld je dan aan voor een gratis proefles!

E-mailen
Bellen